Matta Markos Luka Yuhanna Habercilerin İşleri Romalılar 1. Korintliler 2. Korintliler Galatyalılar Efesliler Filipililer Koloseliler 1. Selanikliler 2. Selanikliler 1. Timoteyus 2. Timoteyus Titus Filimon İbraniler Yakup 1. Petrus 2. Petrus 1. Yuhanna 2. Yuhanna 3. Yuhanna Yahuda Vahiy

Romalılar

Yönetime Bağlılık

13Herkes başta bulunan yönetime bağımlı olsun. Çünkü Tan­rı'dan olmayan yönetim yoktur. Var olanları Tanrı atamıştır.

2Bu nedenle, yönetime karşı direnen, Tanrı'nın dü­zenine karşı direnmiş olur. Direnenler yargıyla karşılaşacaklar.

3Çünkü iyi­lik yapanların yöneticilerden korkusu yoktur; kötülük yapanlar korkarlar. Yö­neticilerden korkmamak ister misin? Öyleyse iyilik yap, onun övgüsünü ka­zanırsın.

4Çünkü o senin yararına Tanrı'ya hizmet etmektedir. Ama kötülük yaparsan kork! Çünkü yönetici kılıcı boş yere kuşanmaz. Kötülük yapana gerekli cezayı vermek için Tanrı'ya hiz­met eder.

5Bu nedenle, yalnızca yar­gılanma korkusundan değil, vicdan bakımından da baştaki yöneticilere bağımlı olmak zorunludur.

6Vergi ödemenizin nedeni de bu­dur. Çünkü yöneticiler atandıkları işi yerine getirirken, Tanrı'nın görevlile­ri olarak çalışırlar.

7Herkes neyi hak ediyorsa verin: Vergi toplayana vergi, gümrük alana gümrük, saygı gösteril­mesi gerekene saygı, onur yaraşana onur verin.

 

Kardeşlik Sevgisi

8Birbirinizi sevmekten başka hiç kimseye herhangi bir konuda borçlu olmayın. Çünkü komşusunu seven, Kut­sal Yasa'yı yerine getirmiştir.

9Çünkü, "Zina etmeyeceksin, adam öldür­meyeceksin, çalmayacaksın, başkası­nın malına göz dikmeyeceksin." Ve bundan başka her ne buyruk varsa, tümü şu kuralda özetlenmiştir: "Kom­şunu kendin gibi seveceksin."

10Seven kişi komşusuna kötülük etmez. Öyley­se sevmek Yasa'yı yerine getirmektir.

11Zamanın önemini bilin. Artık si­zin için uykudan uyanma saati gelmiştir. Çünkü şu anda kurtuluşumuz iman ettiğimiz o ilk günkünden daha yakındır.

12Gece ilerledi, gün yak­laştı. Bu nedenle, karanlığın işlerini üstümüzden atalım, ışığın silahlarını kuşanalım.

13Zamanımızı içkili, gü­rültülü eğlence alemleriyle, sarhoşluk­la, fuhuşla, soysuzlukla, kavgacılıkla, kıskançlıkla değil, güne yaraşır bi­çimde saygınlıkla geçirelim.

14Rab İsa Mesih'i kuşanın ve bedenin gerek­siz tutkularına uymayı bırakın.

 

13:9 Çık.20:13-17;Lev.19:18;Yas.5:17.


Başlangıç